Állásajánlatok

Manapság igen fontos téma az álláskeresés, ezért egy pár hasznos oldallal szeretnénk segítségül lenni.

A magyarországi állások száma csökken a munkanélküliség pedig nő, mindenki igyekezzen megtartani jelenlegi állását, de aki sajnos nem szerencsés, muszáj neki állást keresni. Minden álláskereséskor igen fontos, hogy milyen gyorsak vagyunk, hisz a meghirdetett állásokra igen gyakran túljelentkezés van. Persze nem elég a hirdetéseket megtalálni, jó ha minél előbb jelentkezünk rájuk, és beadjuk önéletrajzunkat. Persze csodát azért ne várjunk, ha már 1-2 helyre beadtuk jelentkezésünket. Állásajánlatok naponta jelennek meg újak és újak, mi is keressük őket naponta, és ha újra találunk valami megfelelőt akkor mihamarabb jelentkezzünk rá, sőt akár olyanra is ami nem ép az ideális munka, hisz kitudja hova fognak felvenni, mely cégnek tetszik meg az önéletrajzunk. Ha már túl vagyunk az első 100 jelentkezésen , de még akkor sem semmi, ne keseredjünk el, hisz lehet, hogy csak épp már betelt az állás, de az önéletrajzunkat félrerakták és majd később még megkeresnek vele, ha újra üresedés lesz. Az is elképzelhető, hogy az elsők közt  beadott jelentkezésre majd később fognak felhívni minket.

Lássunk egy pár példát álláskereső oldalakra:

Természetesen sokunkban felmerülhet az a kérdés, hogy esetleg más városokban és nem a közvetlen környéken keressenek munkát. Hisz elképzelhető, hogy vannak olyan nagyvárosok, ahová több embert keresnek, mint amennyi szakképzett él a környéken. Aki pedig fiatal és még nem igazán döntötte el, illetve nem telepedett le, nekik még könnyebb a feladat, eldönteni azt, hogy esetleg egy olyan nagyvárosba esetleg külföldön keressenek munkát ahol több lehetőség akad.

Ajánlanák egy pár nagyvárost, mindenki döntse el magának ha tetszik valamelyik, álláslehetőség szerintem mindegyikben akad bőven.

  • Ha már ez amugy is egy autós blog, akkor kezdeném Győrrel. Itt található az Audi magyarországi gyára, és természetesen még sok más cég is akad. Az Audi Hungária Motor Kft. állásajánlatai itt találhatóak! Győrről azt kell tudni, hogy egy fejlődő nagyváros, Budapest és Bécs közötti autópálya halad el a város mellett. Valamint a Mosoni-Duna, a Rába és a Rábca itt folyik össze, ezért ez a találó elnevezés hogy Győr a vizek városa.
  • A második város ahol még autógyár található az nem más mint Kecskemét és persze a Mercedes, mely 2012 -ben nyílt meg. A Mercedes-Benz Hungária Kft. állásajánlatai itt találhatóak! A városról röviden amit érdemes tudni, hogy Egy alföldi nagyváros, szinte az ország közepén található, Szeged és Budapest között. Az M5-ös autópálya a város határában halad el. Elsősorban a város munkahelyei főként élelmiszer ipari cégek, ám az utóbbi években más nagyvállalatok is megtalálhatóak.
  • Bár nem kapcsolódik szorosan az autókhoz a Miskolcon található Bosch, de azért említésre méltó cég. A Robert Bosch Elektronika Kft. állásajánlatai itt találhatóak! A városról talán annyit hogy nagyon szép környezetben a Bükki Nemzeti Park szomszédságában fekszik. A város korábban az acélgyártásról vált híressé, ám mostanában inkább a turistákra alapoznak.
  • Egyik legnagyobb városunk Debrecen, itt elég sokszínű a munkahelyek iparága, nem emelnék ki külön egyiket sem. Debrecen állásajánlatai itt találhatóak! A legnagyobb városokhoz híven, ide futnak be az ország fontosabb útjai, sőt a városnak még Nemzetközi repülőtere is van. Egyik leghíresebb eseménye, melyről világszerte érkeznek a látogatók a Virágkarnevál, melyet minden év agusztusában rendeznek meg.
  • Van még nagyváros bőven, mint pl. Pécs is. Régen szénbányászt, sörfőzde és a Zsolnay-porcelán volt ami híressé tette. A porcelángyártás még a mai napig is folyik, de inkább itt is a kultúráé, a turistáké a főszerep. Pécs állásajánlatai itt találhatóak! A városban sok műemlék, múzeum és más turistalátványosság található.
  • Az alföldi nagyvárosok közé tartozik Szeged is. A Pick szalámi bizonyára már mindannyiunknak mond valamit, és a fűszerpaprika, ami talán a másik szegedi hiresség. Munkahelyek tekintetéseben, bármi szóba jöhet. Szeged állásajánlatai itt találhatóak! A város másrészt egyetemi város is, és nagyon sok rendezvényt rendeznek meg évente, így itt sok turista megfordul.

Az álláskeresésekhez sok sikert kíván a szerkesztőség!


Hírdetés

JoniPeti Topsite Free TopSite Topsites automatikus bannercsere program - Kontraszt Produkci�