Altea

Teljesen mindegy, miért van szüksége kicsivel több helyre, jó tudni, hogy az új Alteában bőséges a helykínálat. Az új Altea kategóriájában az egyik legnagyobb utastérrel büszkélkedhet, aminek köszönhetően – a tökéletes útfekvését is figyelembe véve – nem csupán egy, hanem inkább két lépéssel is megelőzi versenytársait. Említettük már, hogy kategóriájának legkorszerűbb biztonsági berendezéseivel rendelkezik, és a legnagyobb komfortot világszínvonalú technikával egyesíti?

Dizájn

Az új Altea változásai jól láthatóak. Nem csak a lökhárító és a hűtőrács kapott új formát, hanem az új külső visszapillantó tükrök, a szélesebb hátsó szélvédő és az új hátsó lámpák is igazi látványossággá váltak.
A belső tér is teljesen új fényben pompázik! Győződjön meg erről saját maga is, üljön be az új Alteába!

Technológia

Mostanra teljesen világossá vált, hogy az Altea az alkalmazkodóképesség szinonimája. És ez a menettulajdonságaira is érvényes. Az útfekvés tekintetében osztályelső Altea referenciáiról a többlengőkaros hátsó felfüggesztés és a differenciálzár gondoskodik. Ez utóbbi az Elektronikus Menetstabilizáló Rendszerhez (ESP) kapcsolódik. Ha valamelyik kerék esetleg kipörögne, az ESP kompenzál és megakadályozza a kipörgést, jelentősen javítva ezzel a kerék tapadását. Az eredményt a nagyobb agilitás, biztonság és komfort jelenti, főleg a kanyarokban.

Mit érne a manőverező képesség teljesítmény nélkül? Ebből a szempontból az új Altea minden szükségessel rendelkezik. Az amúgy is sportos lendületét sikerült még egy kicsit tovább fokozni, többek között az innovatív 7 fokozatú DSG sebességváltónak köszönhetően
(a 160 LE-s 1.8 TSI motorral együtt rendelhető), amely a kormányba integrált kapcsológombok segítségével a másodperc tört része alatt teszi lehetővé a sebességfokozatok váltását. Ám ez még nem minden. Az új Alteával a közös nyomócsöves (Common-Rail) dízeltechnológia kiaknázása is lehetővé válik. Ez a technológia sokkal egyenletesebb működést biztosít, ugyanakkor javítja a teljesítményt és a hatékonyságot. Már most garantáljuk, hogy lelkesítően fog Önre hatni.

Komfort

Engedje, hogy elkápráztassa az Altea komfortja. Például az új, multifunkciós kormány, mely segítségével egészen egyszerűen lebonyolíthatja összes telefonhívását (a Bluetooth autós készlet extra felszereltséget jelent). Vagy a fehér fénnyel rendelkező új műszerfal világítás. Vagy az új rádiós navigációs rendszer (extra felszereltség), színes kijelzővel és érintőképernyővel, illetve SD kártyaolvasóval. Természetesen ezek mindegyike iPodŠ, MP3 és USB kompatibilis. Így szabadon eldöntheti, hogy miként hallgatja majd kedvenc zenéjét.

Amikor az Altea tervein dolgoztunk, megpróbáltuk lépésről lépésre előre kiszámítani az Ön igényeit. Amikor például este sötétedni kezd, Önnek nem kell többé a lámpa bekapcsolásával bajlódnia, mert azt teljesen önállóan elvégzi az extraként rendelhető “Lights-On” automatika. Amikor az első esőcseppek elérik a szélvédőt, az ablaktörlők már tudják, ideje munkába állniuk. A parkolásnál az extraként rendelhető parkolóradar hangjelzésekkel segít a navigálásban. Ha az autóban rádiós navigációs rendszer is található, akkor extraként optikai parkolássegítő rendszer is rendelhető, amely lehetővé teszi, hogy a multifunkciós kijelzőn figyelemmel kövesse a parkolást.

Biztonság

Az adaptív fényszóró rendszernek (AFS) köszönhetően a Bi-Xenon fényszórók követik a kormánykerék mozgását, és oda világítanak, ahol arra Önnek a legnagyobb szüksége van.
A kanyarfény funkcióval rendelkező ködfényszórók is hasonló célt szolgálnak. A kanyarfény méginkább bevilágítja azt a területet, amerre Ön kanyarodni kíván. Ezen felül láthatóbbá teszi Önt a többi közeledő számára is.

Természetesen az új Alteánál a Style változattól a szériafelszereltség részét képezi az Elektronikus Menetstabilizáló Rendszer (ESP), illetve a kipörgésgátló rendszer (TCS). További intelligens részletet jelent a vakítás elleni funkcióval rendelkező visszapillantó tükör (a Technikai csomag részeként, extra felszereltségként rendelhető), amely megakadályozza, hogy hátulról egy fényszóró elvakítsa Önt. Az autóban ülő utasok biztonsága tekintetében az Altea a maximális öt csillagot kapta az Euro NCAP teszteken. Szériafelszereltséget jelent az Isofix rendszer, amely a gyermeküléseket közvetlenül a karosszériához rögzíti. Az Isofix gyermekülés rögzítésnek köszönhetően az autó további négy csillagot kapott az autóban utazó gyermekek biztonságának vizsgálatakor. Ugyancsak a szériafelszereltség részét képezi a 6 légzsák (első légzsákok, oldal- és fejlégzsákok). A hátul ülő utasok számára további védelmet nyújtanak az extraként rendelhető oldallégzsákok. Végül, de nem utolsósorban, a törésteszteken is bizonyító keresztmerevítőkben, az utasfülke biztonsági gyűrűiben és a megerősített ajtóoszlopokban is nyugodtan megbízhat.

Technikai adatok

A 160 LE-s 1.8 TSI változat a 6 fokozatú manuális sebességváltó mellett az innovatív 7 fokozatú DSG sebességváltóval is rendelhető, amely a kormánykeréken elhelyezett kapcsolóknak* köszönhetően lehetővé teszi, hogy a másodperc tört része alatt megtörténjen a sebességfokozatok váltása. A DSG, 6 fokozatú változatban, a 140 LE-s 2.0 TDI modellhez is rendelhető, amelyhez, a többi dízelmotorhoz hasonlóan, szériafelszereltségként dízel részecskeszűrő (DPF) is jár. Azt, hogy a közös nyomócsöves (Common-Rail) technológia pontosan mit jelent, a 170 LE-s 2.0 TDI változattal saját maga is megtapasztalhatja. Előnyei: ugyanakkora teljesítmény egyenletesebb működés mellett.

Képek


Hírdetés

JoniPeti Topsite Free TopSite Topsites automatikus bannercsere program - Kontraszt Produkci�