Exeo

Az új SEAT EXEO mérföldkövet jelent a legmagasabb szintű minőség, dizájn és teljesítmény szempontjából. A legválogatottabb anyagok, a legkorszerűbb technológiák és a legelegánsabb dizájn kiforrott ötvözete, amely a védjegyünket jelentő dinamikával és teljesítménnyel együtt egyszerűen tökéletessé teszi az EXEO-t.

Dizájn

Az új SEAT EXEO külső megjelenését a finom vonalvezetés és a dinamikus ívek határozzák meg, amelyek finoman kihangsúlyozzák az autó dinamizmusát. Az üvegfelület és a karosszéria aránya a komolyság és öntudatosság érzését kelti, amit tovább fokoz a színezett üvegek, valamint a figyelemkeltő, 16″, 17″ és 18″ könnyűfém kerekek használata.

Tekintse meg a SEAT EXEO-t elölről. A márkaemblémával díszített, markáns hűtőrács és az extraként rendelhető Bi-Xenon fényszórók szemet gyönyörködtetők. Nem kevésbé lelkesítő az intelligens hátsó lámpa, a látható illesztés nélkül az autó karosszériájába simuló lökhárító és a csomagtartó fölött átívelő finom ívek. Jöjjön egy lépéssel közelebb! Ami egyből föltűnhet Önnek: a színrefújt oldalsó díszlécek, külső visszapillantó tükrök és ajtókilincsek. Az új SEAT EXEO elegáns megjelenése egyszerűen felülmúlhatatlan.

A SEAT EXEO-hoz választható belső és külső színek és anyagok széles választéka újabb bizonyítékkal szolgál arra az új kategóriára, amelyet ennek az autónak a dizájnjával létrehoztunk: az ízléses karosszéria színektől a kiváló minőségű szövet vagy bőr üléshuzatokig. Az elegáns tetőkárpittól vagy oldalbetétektől a műszerfalnál alkalmazott stílusos fabetétekig. A bőrborítású multifunkciós kormánykeréktől – a Style és Sport változatoknál alapfelszereltség – a sportülésekig.

Technológia

Ha az AFS funkciós (adaptív fényszóró rendszer) Bi-Xenon fényszórót választja, újabb területek válnak láthatóvá az autó körül, mindez rendkívül pontos fókuszálás mellett, mert a fényszóró tökéletesen követi a kormányzás irányát. Nem tudom, említettük-e már, hogy az első fényszórók fűthető fúvókás fényszórómosó berendezéssel vannak felszerelve, hogy Ön mindig teljesen tisztán láthasson? Ennek köszönhetően a fény mindig oda irányul, ahol Önnek a legnagyobb szüksége van rá.

Az extraként rendelhető esőérzékelő működésbe hozza az ablaktörlőt, ha nedvességet érzékel, sőt, a törlés sebességét hozzáigazítja az eső intenzitásához. Ugyanilyen intelligens funkciót jelent a vakításmentes belső visszapillantó tükör, amely automatikusan elsötétedik, ha az EXEO mögött felbukkan egy másik jármű bekapcsolt fényszóróval, így megakadályozza, hogy az elvakítsa Önt. Természetesen mindez kiegészül a rendkívül hasznos „Lights-On” funkcióval, amely automatikusan bekapcsolja a fényszórót és a hátsó lámpát, amíg az autó nappal alagúton halad át. Ez a rendszer a Style változatnál alapfelszereltséget jelent, míg a Reference és Sport változatokhoz extraként rendelhető. Azért jó, ha a terhek egy részét levesszük a válláról, nem igaz?

Lehetőség van arra, hogy előre és hátulra parkolószenzort rendeljen. Ezenfelül, elektromosan állítható első ülések választása esetén, az utasoldali külső visszapillantó tükörnél járdaszegély funkció is rendelkezésre áll. A tükör a hátrameneti fokozat kiválasztása esetén automatikusan lebillen, ezzel javítja a járdaszegély láthatóságát, védve ezáltal az alumínium keréktárcsákat az esetleges sérülésektől. Az extraként rendelhető Servotronic szervokormánnyal együtt minden parkolási manővert simává és stresszmentessé tesz, ami még gondtalanabbá teszi az indulásokat és megérkezéseket.

Az extraként rendelhető további csúcstechnológiás funkciók közé tartozik többek között a rendkívül hatékony dőlésérzékelő és a riasztó. Ezek megvédik az autóját a lopás, a feltörés és a kerekek leszerelése ellen. Egyes biztosítótársaságok még biztosítási díj kedvezményt is kínálnak ilyen jellegű felszereltség esetén. Ezek szerint bölcs választást jelent! És akkor még nem is beszéltünk a fényszóró „coming home”, hazakísérő funkciójáról, ami igazi mestermű a világítástechnológia terén: a fényszóró még 30 másodpercig tovább világít, miután Ön kiszállt az autóból, és így megvilágítja az autótól a házig vezető utat. Ez elegendő idő ahhoz, hogy megtalálja a kulcsát és biztonságosan megtegye a bejáratig vezető utat.

Komfort

Válassza az új SEAT EXEO-hoz az elektronikus rásegítésű szervokormányt (Servotronic), amely kis és nagy sebesség mellett egyaránt könnyű és közvetlen kormányozhatóságot biztosít. Alacsony sebességnél, például a leparkolás során, a kormány működtetése csupán minimális erőfeszítést igényel. Amikor azonban az autó nagyobb sebességgel halad, sokkal közvetlenebb kapcsolatot biztosít az úttal, amely sportosabb vezetési élményt kínál. Igazi, kézzelfogható élményt.

Az új SEAT EXEO extra felszereltségként sötétre színezett ablakokkal is rendelhető, ami egyrészt kihangsúlyozza az elegáns megjelenést, másrészt védi az Ön magánéletét. Emellett, ugyancsak extra felszereltségként, hővisszaverő „hővédő” szélvédővel is rendelhető, amely megvédi az autót a túlságos felmelegedéstől, míg a kettős üvegezésű oldalablakok elősegítik a zajok csökkentését és nagyobb védelmet nyújtanak a betörés ellen. Ha a Style változat mellett dönt, akkor ahhoz zajcsökkentő akusztikus szélvédő is jár, amelynek felső részében egy zöld színű csík a szem terhelésének csökkentéséről hivatott gondoskodni – így minden vezetés pihentető marad. Az extra felszereltségként rendelhető elektromos toló-/billenőtető a beépített napelemekkel nyáron is tökéletesen hűvösen tartja az utasteret. A napelemek akár 38 V előállítására is képesek, amivel az autó akkumulátora is tölthető. Úgy gondoljuk, egyetlen üveg sem lehet már ennél intelligensebb.

Az új EXEO alapfelszereltségét képező kétzónás „Climatronic” klímaberendezés az utastérben tökéletes hőmérsékletet biztosít Ön és az utasok számára. Extraként levegőminőség érzékelő is rendelhető, amely azonnal lezárja az autó levegőbeszívó nyílásait, ha magas nitrogénoxid szintet állapít meg. Ilyen esetben a rendszer az utastér belső levegőjét keringeti, amíg a külső levegő minősége újra alkalmassá nem válik a belégzésre.

Az új SEAT EXEO mindhárom változata a szériafelszereltség részeként fedélzeti számítógépet, CD/MP3 lejátszós rádiót, 4 hangszórót (a Style és a Sport változatnál 8-at) és külső audió jelforrás bemenetet kínál. A kiváló minőségű vételt a hátsó ablakba integrált antennák garantálják. Ezenfelül említésre méltő még a monokróm pontmátrix kijelző, amely ugyancsak az alapfelszereltség része mindhárom változatnál, mely a Style és Sport változatoknál extra felszereltségként színes kijelzőre cserélhető. Navigációs rendszer is választható, 6,5”, színes kijelzővel és 3 dimenziós térképpel, MMI vezérlős DVD útvonaltervezővel, két SD kártyaolvasóval az MP3 számára és hangfelismerési funkcióval. Megemlítendő még az extraként rendelhető Bluetooth, illetve az – pl. az iPod® csatlakoztatását szolgáló – USB bemenet. Öné a döntés.

Az új SEAT EXEO valamennyi változata alapban kiváló minőségű ülésekkel rendelkezik. Mit szólna egy négyféleképpen állítható és memóriafunkcióval rendelkező vezetőüléshez? Vagy behajtható külső tükrökhöz, ugyancsak memóriafunkcióval? Már csak azt kell hozzátennünk, hogy az elektromosan fűthető külső visszapillantó tükrök minden változatnál az alapfelszereltség részét képezik. Ezenfelül a Style és Sport változatnál extraként hűtési funkcióval rendelkező kesztyűtartó, valamint a hátsó szélvédőre napfényroló is rendelhető. A legkisebb részletig terjedően örömmel teljesítjük minden kívánságát.

Biztonság

Kezdjük az aktív biztonságot szolgáló funkciókkal: az elektronikus stabilizálóprogram (ESP) figyelemmel követi a kormánykeréktől, a kerekektől, a fékektől és a gázpedáltól érkező információkat, és szükség szerint beavatkozik, hogy az autó tartani tudja a tökéletes nyomvonalat. A blokkolásgátló (ABS) pedig az útviszonyoktól függetlenül megakadályozza a kerekek megcsúszását vagy kipörgését. Ehhez társul még a fékasszisztens (EBA), amely érzékeli a „vészfékezést” és azonnal reagál, ezredmásodpercek alatt biztosítva a maximális fékhatást. Ennek köszönhetően rövidebb lesz a fékút, és csökken a baleset bekövetkezésének valószínűsége. A teljes csomag mindhárom változatnál alapfelszereltséget jelent.

Az új SEAT EXEO mindhárom változatánál a 6 db légzsák az alapfelszereltség részét képezi a vezetőnél és az első utasnál: 2 légzsák elöl, ezek az ütközés nagyságától függően két fokozatban fúvódnak fel, 2 oldallégzsák és 2 nagyméretű fejlégzsák. Ezeken felül extra felszereltségként további oldal-, illetve mellkasvédő légzsákok is rendelhetők, amelyekkel biztosítható a hátul ülők teljes védelme.

Az alapfelszereltség részét képező további biztonsági berendezések közé tartozik az aktív első fejtámla, amely csökkenti az ostorcsapás hatás által okozott sérülések veszélyét, a vezető oldali biztonsági öv figyelmeztető hangjelzése, valamint az ISOFIX rögzítési pontok és a Top-Tether heveder, amelyek garantálják a gyermekülések biztonságos rögzítését. Mindez kiegészül még a gumiabroncs-nyomás ellenőrző rendszerrel, amely alapfelszereltség a Style és a Sport változatoknál.

Technikai adatok

Az új SEAT EXEO rendkívüli stabilitást és agilis menettulajdonságokat kínál a teljesen független, négykaros első és a trapézkaros hátsó felfüggesztéseknek köszönhetően. Ebben az autóban minden úton megbízhat. Ugyanilyen fontos az autóban dobogó erős szív, amely megfelelő teljesítményt biztosít az utazásokhoz.

Háromféle benzinmotor rendelhető: a 2.0 TSI 200 LE, az 1.8 T 150 LE és az 1.6 102 LE változat. A 200 LE-s TSI változat, mely közvetlen befecskendezéssel és turbófeltöltővel rendelkezik, mindössze 7,3 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/h sebességre, míg a végsebessége eléri a 241 km/h-t. Mindkét dízel aggregát a legkorszerűbb technológiának megfelelő 2.0 TDI® motor, amely a koromrészecske kibocsátást csökkentő dízelrészecske-szűrővel is rendelkezik. A Common Rail technológiának köszönhetően ezek a motorok csendesebben és simábban működnek, ezenfelül sokkal hatékonyabbak. A turbófeltöltős közvetlen befecskendezés legújabb generációja rendkívüli gyorsulásával és nyomatékával tűnik ki. Mind az öt motorváltozat eleget tesz az Euro5 károsanyag kibocsátási normáknak. A kipörgésgátló rendszer (TCS) arról is gondoskodik, hogy a teljesítmény a legcsekélyebb mértékben se menjen veszendőbe.

Képek


Hírdetés

JoniPeti Topsite Free TopSite Topsites automatikus bannercsere program - Kontraszt Produkci�