Exeo ST

Az Exeo ST egyetlen korábbi modellünkhöz sem hasonlít. Vevőink modern életstílusára hangolva az “auto emoción” legfrissebb kifejeződése, valamint mérföldkő a legmagasabb szintű minőség, design és teljesítmény irányába törő utunkon. A legfinomabb anyagok, a legújabb technika, elegáns felszereltségbeli részletek merész keveréke, valamint közismert menetdinamikánk és teljesítményünk egyszerűen tökéletessé teszik ezt az autót mindarra, amit Ön egy nap leforgása alatt tenni szeretne.

Dizájn

Az Exeo ST elsősorban a szükséges helyet szeretné ahhoz biztosítani, hogy szükségleteinek megfelelően összehangolhassa munkáját és szabadidejét. A csomagtérfedél átgondolt designja megteremti az Ön listáján szereplő összes holminak a helyet és a jármű külső megjelenése is éppoly dinamikus, mint Ön: az elegáns, mozgást sugalló vonalvezetésnek köszönhetően mindenütt magára vonzza majd a tekinteteket, bármerre is járjon.

Az üvegfelületek és a karosszéria aránya félreismerhetetlen jelleget kölcsönöz az autónak, amelyet Ön még tovább hangsúlyozhat a színezett, sötétített üvegekkel, valamint az elegáns, opcionális 16-, 17-, illetve 18 colos könnyűfém keréktárcsákkal. A külső és belső színvilág, valamint a nemes anyagok választása annak az új osztálynak a jegyei, amelybe ennek az autónak a designja révén előretörtünk: a karosszéria elegáns színei, a szövet-, ill. bőr üléshuzatok első osztályú minősége, az elegáns tetőkárpit és a további belső kárpitok, valamint az opcionális, válogatott, fa optikájú műszerfalbetétek a szabadidőt igazi minőségi idővé varázsolják. Említettük már a kormányt és a váltógombot (amelyek a Sport és a Style változatban az alapfelszereltség részeként bőrborítást kaptak), illetve beszéltünk már a sportülésekről? Az Exeo ST-ben élvezni fogja az utat a következő megbeszélésig.

Technológia

Az Exeo ST-ben szóhoz jut a legújabb technika is, amelynek köszönhetően kiváló kényelemben utazhat. Az ablaktörlőket opcionális esőérzékelő aktiválja, amint nedvességet érzékel, a törlési intervallumot pedig az eső intenzitásának megfelelően állítja be. Az opcionális, vakításmentes visszapillantó tükör elsötétedik, amint a jármű mögött haladó autók fényszórói tükröződnek benne. Ezenkívül lehetősége van a hátsó és első parkolássegítő választására is. Amennyiben az elektromosan állítható első ülések mellett tenné le a voksát, az utasoldali külső tükör járdaszegély-funkcióját is használhatja: amikor hátramenetbe teszi a kocsit, a külső tükör automatikusan lebillen, hogy jobban látható legyen a vezető számára a járdaszegély, így megóvhatja a könnyűfém keréktárcsákat a karcolásoktól. Mit szól az opcionális, integrált napelemmel rendelkező elektromos toló-/billenőtetőhöz, amely a technológiája révén nyáron tökéletesen hűvösen tartja a belső teret, vagy a hővisszaverő szélvédőhöz, amely akár 10°C fokkal is képes csökkenteni a belső hőmérsékletet? Jól jönne az opcionális levegőminőség-érzékelő, amely elzárja a külső légbeömlőket, amint megemelkedett nitrogénoxid-szintet érzékel? Csak annyit mondunk: az apróságokat tekintse elintézettnek – most napi menetrendjének vidám vonatkozásairól essék szó.

Komfort

Az Exeo ST-be beépített modern Infotainment technika nem egyszerűen csak A-ból B-be viszi el Önt, hanem azt is eléri majd, hogy Ön is énekeljen, hiszen CD/MP3 lejátszásra alkalmas rádió aux-in-bemenettel és négy hangszóróval már valamennyi változatban az alapfelszereltség részeként benne van az autóban. Ha úgy tartja kedve, akár a hangszórók számát is megduplázhatja, azaz akár 8 hangszórót is kérhet, ennyi hangszóró van egyébként a Sport és a Style verzió alapfelszereltségében. Fontos Önnek a hangrendszer márkája? Miért nem kér BOSE hangrendszert? Az Exeo ST Sport és Style változatában kiegészítő felszereltségként rendelkezésre áll. Választhat navigációs rendszert is, 6,5 colos színes kijelzővel, 3D térkép-megjelenítéssel, DVD alapú útvonaltervezéssel MMI vezérléssel és két MMC/SD kártyaolvasóival az MP3 fájlokhoz. Mit szólna az opcionális Bluetooth-kihangosítóhoz vagy az USB, ill. iPod® csatlakozóhoz? Soha nem volt egyszerűbb haladni a korral.

Biztonság

A biztonság rendkívül fontos az Ön számára – álljon hát itt néhány nagyon jó indok, miért döntsön az Exeo ST mellett: Az ESP (elektronikus menetstabilizáló) felügyeli a kormánytól, abroncsoktól, fékektől és a gázpedáltól érkező információkat és szükség esetén beavatkozik. Az ABS (blokkolásgátló) megakadályozza, hogy a kerekek kipörögjenek vagy megcsússzanak. A fékasszisztens (EBA) pedig felismeri a vészhelyzeteket és a másodperc töredékén belül biztosítja a maximális fékhatást. A teljes biztonsági csomag mindhárom változat esetében az alapfelszereltség része. Jó tudni, nem igaz? Passzív biztonság tekintetében az Exeo ST – valamennyi változatánál az alapfelszereltség részeként – összesen 7 légzsákkal rendelkezik, a vezető- és utasoldali légzsákon, az első oldallégzsákokon, illetve a függönylégzsákokon kívül a vezetőoldali térdlégzsák biztosítja a lehető legmagasabb szintű biztonságot. A hátsó ülésekhez rendelhető opcionális oldallégzsákok révén ezeken az üléseken is maximális védelmet biztosíthat az utasoknak. Ne feledkezzünk meg a vezető biztonsági övének bekapcsolására figyelmeztető jelzésről, valamint a gyermekülések biztonságos rögzítésére szolgáló, Top-Tether felső rögzítőhevederrel kiegészített ISOFIX rögzítési pontokról sem. A Sport és Style változatokban a gumiabroncs-nyomás ellenőrző rendszer is az alapfelszereltség részét képezi. Láthatja, a biztonság számunkra is rendkívül fontos.

Technikai adatok

Ennyire egyszerű: az Exeo ST rendkívüli stabilitása és agilitása a négylengőkaros független első és trapézlengőkaros hátsó felfüggesztésnek köszönhető. Röviden: ez egy olyan autó, amelyben bízhat az úton. A motor meghajtását egyidejűleg az erőteljes motor – egy rendkívüli, csúcsteljesítményű gépezet biztosítja, amely hasonló elismerést érdemel.

Az Exeo ST benzinmotorjainak választékában szerepel a 200 lóerős 2.0 TSI turbófeltöltővel, közvetlen befecskendezéssel és igény szerint Multitronic automata váltóval, valamint a 150 lóerős 1.8 T, illetve a 102 lóerős 1.6-os motor is. A turbóval kiegészített közvetlen benzinbefecskendezésnek köszönhetően a jármű mindössze 7,6 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h sebességre, csúcssebessége pedig eléri a 235 km/h-t. Valamennyi dízelmotor a legkorszerűbb technológiát képviselő 2.0 TDI aggregát, természetesen dízelrészecske-szűrővel (DPF) felszerelve. A rendkívül precíz Common-Rail technológiának köszönhetően ezek a motorok csendesebbek, könnyebbek és gazdaságosabban működnek, míg a turbófeltöltős közvetlen befecskendezés legújabb generációja őrületes gyorsulást és kiváló nyomatékot biztosít. Természetesen valamennyi motor teljesíti az EU5 károsanyag-kibocsátási normák előírásait.

Képek


Hírdetés

JoniPeti Topsite Free TopSite Topsites automatikus bannercsere program - Kontraszt Produkci�