4×4-es a SEAT Alhambrából

Összkerékhajtással bővül az új SEAT Alhambra kínálata. Elsőként 2,0 literes dízelmotorral párosítva kérhető az átlagnál jobb tapadást biztosító rendszer.

Nyártól 4×4-es hajtással is elérhető lesz a SEAT Alhambra. Elsőként ötüléses utastérrel és 140 lóerős, 2,0 TDI motorral párosítva érhető el az új technika. A manuális váltóval szerelt modell legnagyobb sebessége 191 kilométer/óra, míg álló helyzetből 11,4 másodperc alatt gyorsít fel százas tempóra. Ugyanakkor 100 kilométerenként beéri átlagosan mindössze 6,0 liter gázolajjal is.

Ezen érték elérésében komoly szerephez jut a fékezési fázisok alatti energia-visszatáplálás, illetve az automatikus motorleállítás és -indítás rendszereit tartalmazó Ecomotive csomag is.

A 4×4-es rendszer központi egységeként elektronikus szabályzású és hidraulikus működtetésű, lamellás tengelykapcsoló szolgál. Az új fejlesztésű, kompakt konstrukció az első és a hátsó tengely közötti tömegeloszlás javítása érdekében a kardántengely végén, közvetlenül a hátsó differenciálmű előtt kapott helyet.

A központi szabályzóegység folyamatosan elemzi a menetkörülményeket. Amennyiben az első kerekeken kipörgést érzékel, az elektromos dugattyús szivattyú megnöveli az olajnyomást, így a központi tengelykapcsoló a forgatónyomaték egy részét a hátsó kerekek felé irányítja át. Extrém esetekben akár a teljes nyomaték a hátsó tengelyre juthat. A folyamat mindössze néhány ezredmásodpercet vesz igénybe.

Forrás: www.vezess.hu

Legújabb Hírek

Hírdetés

2 Hozzászólás

  1. Repülőgépek Says:

    Ezek az Alhambrák alapból nem 4×4-esek? Úgy értve hogy a régebbi típusok, bár nem nagyon értek hozzá, nekem Swiftem van.

  2. 3D filmek Says:

    El lehet benne férni az biztos! :) …és még halad is.

Szólj hozzá


JoniPeti Topsite Free TopSite Topsites automatikus bannercsere program - Kontraszt Produkci�