SEAT, amibe évente egyszer kell tankolni

Egy érdekes prototípusról számolt be a SEAT brit leányvállalata. Az átalakított Leon Ecomotive 16 ezer kilométert megy el egyetlen tankolással.

A SEAT brit leányvállalata bemutatta a Leon Ecomotive Prototípust, amely egyetlen feltöltéssel 10 ezer mérföldet (16,093 km) képes megtenni. Persze nem a megszokott tartályba kerül a gázolaj, hanem egy új gigantikus elembe. A prototípusba ugyanis 545 literes tankot szereltek be.

Bár arról nem szól a közlemény, hogy az autóval történt-e további módosítás, mert a fenti érték 3,4 literes átlagfogyasztást takar, míg hivatalosan a többi Leon Ecomotive 3,8 litert fogyaszt, amit nem féltonnás pluszsúly cipelésével mérnek.

Ugyanakkor a SEAT felhívja a figyelmet, hogy az autón hagyományos üzemanyagtöltő nyílás nincs, mert köszönhetően a minden brit SEAT-ra vonatkozó 10 ezer mérföldes szervizintervallumnak, az autót majd a márkaszervizben töltik fel üzemanyaggal.

Bár a közlemény április 1-jén jelent meg, semmi utalás rá, hogy átverés lenne, vagyis az, de nem nyilvánvalóan. Sokkal inkább arról szól az egész, hogy ügyes reklám a takarékos Leonnak és a 10 000 mérföldes szervizakciónak.

forrás: vezess.hu

Legújabb Hírek

Hírdetés

Szólj hozzá


JoniPeti Topsite Free TopSite Topsites automatikus bannercsere program - Kontraszt Produkci�