Ibiza SC

Az SC a SportCoupé rövidítése. Amikor úgy döntöttünk, hogy SportCoupét tervezünk, a sportos divat igazi mester-művét kívántuk megalkotni, és mert továbbra is az autókról van szó, ez többféle szempontot is jelent. Természetesen egyrészt a dizájnt és a részleteket. De magában foglalja a praktikusságot. A biztonságot. És a teljesítményt is. Bárki is legyen, aki kipróbálja ezt az autót, egyszerre fogja ámulatba ejteni és elcsábítani.

Dizájn

Az új SEAT Ibiza SC külsejét azok a dinamikus vonalak határozzák meg, amelyek igazi egyéniséggé teszik az utakon. Minden vonalnak meghatározott rendeltetése van, és könnyeden formálja meg az autót. Mint ahogy az egy laza sportos divatcikktől el is várható.

Lépj nyugodtan közelebb. Látod, hogy az autót miként formálja meg egyetlen határozott vonal, amely az orrészen található új, krómozott SEAT hűtőrácstól indul ki, majd lefelé ívelve egészen a hátsó részig megadja az autó formáját? Olyan autó dizájn, amelynek megálmodása és kidolgozása egyaránt kompromisszumoktól mentesen történt. A nyíl formája inspirálta, és magabiztos dinamizmust, városi attitűdöt és jól informált személyiséget közvetít. Szállj be. Hagyd, hogy Téged is magával ragadjon.

Válts teljes elölnézetre – csak vess egy pillantást az AFS Bi-Xenon fényszórókra. Lenyűgöző jellemző – a “nem” nem elfogadható válasz. Zoomolj rá az ajtókilincsekre, az oldalsó tükrökre és a lökhárítókra – mind-mind tökéletesen illeszkednek a karosszéria színéhez. Most pedig vedd szemügyre hátulról. Vess egy pillantást azokra az ötletes kialakítású hátsó lámpákra és a lökhárítóra, amely tökéletesen belesimul az autó karosszériájába, vagy az elegáns légterelőre, amely tökéletes ívvel zárja le a tetőt. Világszínvonalú technológia, kompromisszumokat nem tűrő biztonság és szembetűnő megjelenés – egyetlen autóban ötvözve, amely készen áll a bemutatkozásra.

Mit teszi a választásod igazán stílusossá? A szín és a tartozékok, természetesen. Meglepődnél, ha azt mondanánk, hogy az új SEAT Ibiza SC minden eddiginél szélesebb színválasztékban rendelhető? És annak érdekében, hogy tovább nehezítsük a döntésed, ezennel büszkén bemutatjuk a gyönyörű egyedi fényezéseink első választékát. Esetleg az akár 17″ könnyűfém keréktárcsáig terjedő kínálatunkat is átböngészheted.

Technológia

Az új SEAT Ibiza SC élesfényű fényszórói után mindenki megfordul majd, amerre csak jár. De ez még nem minden: az első ködlámpák kanyarodási funkcióval is rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy szükség esetén automatikusan abba az irányba fókuszálnak, amerre az autó halad, annak érdekében, hogy a lehető legbiztonságosabbá tegye a vezetést a számodra. Szeretnéd egy lépéssel megelőzni a többieket, és megnézni, hogy mi történik a következő sarkon túl? Az új SEAT Ibiza SC erről is gondoskodik.

Egy lépéssel még tovább juthatsz, ha az Adaptív Világítási Rendszerrel (AFS) felszerelt Bi-Xenon első fényszórókat rendelsz. Ez követi a kormánykerék forgómozgását, kiszélesíti a belátható területet, és nagy pontosságú fókuszálást kínál.

A SEAT Ibiza SC egy másik intelligens funkciója a visszagurulást megakadályozó “Hill Hold Assist” rendszer, amely az extraként rendelhető ESP (elektronikus stabilitási program) opcióval együtt kapható. Ennek a hasznos műszaki megoldásnak köszönhetően nem fogod többé elveszíteni a kontrollt a hegyi utakon való indulásnál – ugyanis a rendszer még két másodpercig tovább tartja a féket, ami elegendő időt biztosít a nyugodt elindulásra. Mit szólsz mindehhez? Könnyed és zökkenőmentes haladás mindenhol.

Bár a jó kinézet sokszor csak felületes, sajnálattal kell tájékoztatnunk mindenkit, hogy ennek az autónak igazi mélységei vannak. A csúcstechnológiát képviselő megoldásoknak se vége, se hossza, ami műszaki szempontból komoly hírnevet kölcsönöz az új SEAT Ibiza SC-nek. Például, a hátsó parkoló asszisztens funkció rendkívül kifinomultan tájékoztat minden zavaró helyzetű járműről és az autó körül található egyéb akadályokról, és garantálja, hogy a vezetés utolsó öt percében se zavarhassa semmi a nyugalmad. Az esőérzékelők a legenyhébb csapadékot is érzékelik, és automatikusan bekapcsolják az ablaktörlőt. A sebességtartó automatika teljes kényelmet biztosít az autópályákon és a hosszú utakon, akárcsak az abroncsnyomás figyelmeztető jelzés, ha az ESP-vel (elektronikus stabilitási program) felszerelt opciót választottad. Nagyon ragaszkodsz a kedvenc zenéidhez? Reméljük, hogy igen, mert ha megrendeled az USB csatlakozót, lehetőség nyílik az iPod ® vagy más külső eszköz csatlakoztatására. Az egyetlen dolog, ami aprólékos tervezést igényel … a lejátszási listád

Komfort

Vegyük például a SEAT teljesen saját fejlesztésű Dynamic Steering Response (dinamikus kormányvezérlés) funkcióját, amely olyan technológiai mesterfogás, ami az elektromos szervokormány irányítását a jármű sebességéhez és az útviszonyokhoz igazítja. Ennek köszönhetően tovább finomodik a kanyarodás és javul a biztonság.

A sebességfüggő szervokormány ugyancsak fontos szerepet tölt be – alacsonyabb sebességnél nagyobb rásegítést, míg nagy sebességnél kisebb mértékű rásegítést biztosít a kormányműnek. Ennek köszönhetően gyerekjátékká válik a parkolás, menet közben pedig biztosabb úttartást ad az autónak. Tájékoztatásképpen: a legújabb ABS-t (blokkolásgátló rendszer), a legkorszerűbb ESP-t (elektronikus stabilitási program) és TCS-t (kipörgésgátló rendszer) szintén a csomag részét képezi, hogy még magabiztosabb lehess az úton.

Markold meg a kézreálló kormánykereket. Érzed, hogy milyen könnyedén hozzáférhetsz a kormányoszlopon elhelyezett különböző kezelő egységekhez? A beépített Bluetooth kapcsolat ténylegesen azt a célt szolgálja, hogy úgy kezelhesd az autó hangrendszerét vagy úgy működtethesd a mobiltelefonod, hogy közben szinte a kisujjad se kelljen mozdítanod. Bejövő és kimenő hívásaidat akár hangvezérléssel is kezelheted – így mindig tökéletesen ura maradhatsz az autónak.

Az új SEAT Ibiza vezetése megérdemel egy igazi zenei csemegét. Éppen ezért egy CD/MP3 lejátszós rádiót, 6 hangszórót és egy USB csatlakozót kínálunk, amely akár a kedvenc iPodod csatlakoztatását is lehetővé teszi. Csatlakoztasd rá, kapcsold be és már düböröghet is.

Az új Ibiza SC család Sylance és Sport felszereltségi változatainak multifunkciós műszerfalán egy teljesen új képernyő is található, amely minden olyan információról tájékoztatja a vezetőt, ami a tökéletesen kontrollált vezetéshez szükséges. Ez a fedélzeti számítógép gombnyomásra megadja a pontos időt, a motor elindítása óta az úton eltöltött menetidőt, az átlagsebességet, az üzemanyag-fogyasztást, a megtett távolságot és az aktuális sebesség mellett újratankolás nélkül még megtehető távolságot, valamint a külső hőmérsékletet. Ez utóbbit arra az esetre, ha véletlenül ki szeretnél szállni a kedvenc autódból – bár mi azt is tökéletesen megértjük, ha inkább maradnál.

A légkondicionálás, egészen pontosan a Climatronic vezérlés azt jelenti, hogy tökéletes hőmérsékletet állíthatsz be a vezetéshez, függetlenül attól, hogy mi történik a külvilágban. Csak húzd fel teljesen az elektromosan működtethető ablakokat (alapfelszereltség), kirekesztve ezzel a többiek irigységét és élvezve bent a kellemes hűvöst. Csak nézd meg magad bátran az elektromosan állítható külső visszapillantó tükrökben vagy az elsötétíthető belső visszapillantó tükörben. Tekintetedben a kényelmes, laza és modern szavaknak kell tükröződniük.

Nagyon könnyű beleszeretni egy ilyen remekmű tartozékaiba is. Ha azonban további meggyőzésre van szükséged, engedd meg, hogy még rátegyünk egy lapáttal. A fényszórók úgynevezett hazakísérő (Coming Home) funkcióval is rendelkeznek – ami a Stylance változatnál az alapfelszereltség részét képezi. Ez azt jelenti, hogy a fényszórók még 30 másodpercig bekapcsolva maradnak, miután kiszálltál az autóból, így van időd arra, hogy táskádból előkeresd a bejárati ajtó kulcsait. Persze csak akkor, ha azok nem bújtak el a táska legalján vagy nem gabalyodtak bele a telefonod kábelébe.

Biztonság

Először a tényeket: Büszkén jelentjük, hogy az új SEAT Ibiza a maximális öt csillagot kapta az Euro NCAP értékelésen a felnőtt utasvédelem kategóriájában. Ezenfelül a frontális ütközés és a gyermek utasvédelem kategóriában is magas pontszámot kapott, és 100%-ot ért el az oldalütközés teszten. Másként fogalmazva, teljesítette a valaha volt legbiztonságosabb Ibiza tesztet.

Az olyan kritikus szemek számára, mint a Tieid, nyilvánvalónak tűnhet, hogy az autóban számos olyan biztonsági funkció is található, amelyre remélhetőleg sohasem lesz szükséged. Ezek mindegyike – az aktív és passzív biztonsági rendszereket, valamint a vezető és utas oldali fej-/mellkasvédő légzsákokat is beleértve – az alapfelszereltség részét képezi *.

Hol is kezdjük? Hátul hárompontos biztonsági öveket és középső biztonsági övet, valamint a szélső üléseknél ISOFIX előkészítést találhatsz. Ezenfelül, a “Top Tether” (felső rögzítőpánt) rögzítőrendszer gondoskodik arról, hogy a gyermekek is maximális biztonságban utazhassanak. A biztonsági öv emlékeztető pedig arra figyelmeztet, ha Te vagy az elöl ülő utasod nincs az utazáshoz megfelelően becsatolva. Egészen pontosan 93-szor ad figyelmeztető jelzést. Szerintünk ez elég nyugtalanító, ezért reméljük, hogy az öveket pillanatok alatt becsatoljátok majd.

És ez még nem minden. Annak érdekében, hogy megvédjünk attól, hogy nagyobb bajba kerülhess, az alapfelszereltség magában foglalja a legújabb generációs ESP-t (elektronikus stabilitási program), valamint a legkorszerűbb ABS-t (blokkolásgátló rendszer) és TCS-t (kipörgésgátló rendszer). Az ESP rendszerünk figyelemmel követi a kormánykeréktől, a gumiabroncsoktól, a fékektől és a gázpedáltól érkező információkat, és szükség szerint beavatkozik, hogy a tökéletes íven tartsa az autót. Az ABS az útviszonyoktól függetlenül megakadályozza a kerekek megcsúszását vagy kipörgését. Mindeközben a TCS a tengelyekhez és a kerekekhez továbbított teljesítményt figyeli, és szükség esetén aktívan megakadályozza a megcsúszást. Kalandozás a terepen? Nem, csak ha Te kifejezetten akarod.

Technikai adatok

Az új SEAT Ibiza SC szívét olyan motorok jelentik, amelyek elegendő teljesítményt kínálnak ahhoz, hogy valódi szenvedélyt ébresszenek. És olyan választék mellett, amely minden ízlést kielégít – a gazdaságos 1.2-es benzinestől az erőtől duzzadó dízelekig.

Bármelyik motort is választod, az tökéletes nyomatékot és sebességet kínál ahhoz, hogy élettel teli és eleven érzést kölcsönözzön az új SEAT Ibiza SC-nek, megmutatva a SEAT valódi szellemét, és feledhetetlen vezetési élményt nyújtva minden alkalommal. Olyan kapcsolat ez, amely rögtön érezhető, amikor a lábaddal megérinted a gázpedált.

Négyféle benzinmotor közül lehet választani: egy 77 kW-os 1.6-os DQ, egy 77 kW-os 1.6-os MQ, egy 63 kW-os 1.4-es és egy 51 kW-os 1.2 közül. Ha a dízelt részesíted előnyben, ott is négyféle motorból álló palettáról választhatsz – ennek csúcsát a 77 kW-os 1.9-es TDI motor jelenti, amely DPF-fel, vagyis dízelrészecske-szűrővel is fel van szerelve, amely kiszűri a kormot, csökkenti a károsanyag-kibocsátást és üzemanyagot takarít meg. Környezettudatos dízelmotor? A 120 g/km alatti CO2 kibocsátással csak így jellemezhető. Valójában az összes benzinmotor kibocsátása 160 g CO2/km alatt marad. Több emóció, kevesebb emisszió – ez az összes modellünkre fokozottan igaz.

Képek


Hírdetés

JoniPeti Topsite Free TopSite Topsites automatikus bannercsere program - Kontraszt Produkci�