Leon

Az új Leon kiváló referenciákkal rendelkező autó. Ha finoman megnyomja a gázpedált és ezáltal a technika teljesen új dimenziójába repíti magát, az Ön számára is egyértelműen világossá válik, hogy miről beszélünk. Semmi mással össze nem téveszthető, mindent elsöprő temperamentum, amely tiszta erővel és a legkorszerűbb műszaki megoldásokkal párosul. Valóban mindenre tudja a választ.

Dizájn

Adjon magának egy kis időt arra, hogy ki tudja élvezni a Leon sportos külsejének új jellegzetességeit. Az első lökhárító, a fényszóró és a hűtőrács újonnan került kialakításra, hogy az autó még vonzóbb és dinamikusabb legyen. A külső visszapillantó tükrök is újak, emellett az autó hátul a karosszériába integrált lökhárítót, új csomagtérajtót, új hátsó lámpákat és szélesebb hátsó szélvédőt kapott. A belső tér sem hagy semmilyen kivetnivalót maga után az elegancia szempontjából: az üléshuzatok még jobban az ügyfél igényeihez igazíthatók és még gazdagabb lett a különböző anyagok és színek választéka. A középkonzol és a műszerek kijelzői megújultak az új kormánykerékhez és váltógombhoz hasonlóan.

Technológia

Az új, hétfokozatú, dupla tengelykapcsolós DSG váltó, amely a 160 LE-s 1.8 TSI motorral rendelhető együtt, mechanikus üzemmódban a kormánynál elhelyezett kapcsolók segítségével kényelmesen teszi lehetővé a sebességfokozatok váltását. Automata üzemmódban pedig csak nyugodtan hátra kell dőlnie, miközben az autó az optimális pillanatban saját maga végzi el a sebességfokozatok váltását. Ez biztosítja a teljesítmény és a gazdaságosság tökéletes optimalizálását. Mindeközben a gyorsítás egyszerre sima és dinamikus lesz. Ilyen a valósággá vált mesterséges intelligencia.

Komfort

Mi azt valljuk: a technikának azt a célt kell szolgálnia, hogy egyszerűbbé tegye az életünket. És mi jelenthetne nagyobb segítséget, mint egy extra szempár a leparkolás során? Az extraként rendelhető akusztikus parkolóasszisztensnél a lökhárítóba beépített szenzorok diszkréten figyelmeztetik a vezetőt, ha túl közel került valamilyen tárgyhoz. Az ugyancsak extraként rendelhető – és a médiacsomag részét képező – optikai parkolássegítő rendszer lehetővé teszi, hogy a vezető a multifunkciós kijelzőn figyelemmel kövesse a parkolás folyamatát. És az új CUP csatlakozóról sem szabad megfeledkezni (kombinált USB csatlakozó/AUX bemenet, a Style változattól az alapfelszereltség része), amelynek köszönhetően mindig Önnel lehetnek kedvenc zenéi. Méltán merülhet fel a kérdés: hogy lehetett enélkül eddig boldogulni?

Biztonság

Az új Leon most még több biztonsági funkcióval rendelkezik, ide sorolható például az extraként rendelhető, AFS funkciós kanyarfénnyel rendelkező bixenon fényszóró, melynek köszönhetően még jobban megvilágítható az Ön előtti útszakasz. A kanyarfény-funkciós ködlámpa, amely a Style változattól az alapfelszereltség részét képezi, még jobban bevilágítja az utat, így Ön még azelőtt értesül az esetleges akadályokról, mielőtt bekanyarodna. Az extraként rendelhető oldallégzsákok tovább növelik a hátul utazók biztonságát. Ezen felül az ESP (Elektronikus Menetstabilizáló Rendszer) figyeli a kormánykeréktől, a gumiabroncsoktól, a fékektől és a gázpedáltól érkező információkat és a tökéletes úttartás érdekében szükség szerint beavatkozik. Az alapfelszereltséget jelentő ABS (blokkolásgátló) megakadályozza a kerekek kipörgését. Mindez kiegészül még az ESP részét képező vészfék-asszisztenssel (EBA), amely vészfékezéskor villámgyorsan reagál, és a másodperc tört része alatt maximális fékerőt biztosít.

Technikai adatok

A legkorszerűbb technológiát képviselő közös nyomócsöves (Common-Rail) dízelmotorral felszerelt új Leon igazi géniusz: a célirányosan optimalizált befecskendezésnek köszönhetően jelentősen nőtt a teljesítmény – egészen pontosan 170 LE-t képes leadni – és javult a hatékonyság, nem is szólva az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztásról és a CO2 kibocsátás drasztikus csökkenéséről. Nem tudom, említettük-e már, hogy az autó eleget tesz az EU5 normáknak? A TSI benzinmotorok új főtengely-csapágyakat kaptak, amelyek csökkentik a súrlódást és növelik a teljesítményt. Teljesen mindegy, melyik változat mellett dönt, mindegyik spontán és sportos vezetési élményt kínál, mindezt takarékosabb fogyasztás és ezáltal a környezet fokozottabb kímélése mellett.

Képek


Hírdetés

JoniPeti Topsite Free TopSite Topsites automatikus bannercsere program - Kontraszt Produkci�