Kiszáll a WTCC-ből a SEAT

Bár a SEAT a címvédő, mégsem indít gyári csapatot jövőre a WTCC-ben. Elsősorban az ügyfélsportra kíván összpontosítani a spanyol márka a jövőben.

Már nincs mit elérnie a Túraautó-világbajnokságban a SEAT-nak, ezért kivonul a sportból a gyári csapat – tudatta közleményében a spanyol márka. Az utóbbi két évben duplázni tudtak, hiszen a dízelmotoros Leonokkal nemcsak a csapat, de az egyéni világbajnoki címet is elhódították. 2008-ban Yvan Muller, tavaly Gabriele Tarquini volt a legjobb.

A SEAT Sport a jövőben különböző bajnokságokban elsősorban az ügyfélsportra kíván összpontosítani, a WTCC-ben induló Független Pilóták mezőnyétől egészen a különböző nemzeti bajnokságokig. Jelentős hangsúlyt fektet továbbá a SEAT Leon Eurocup és a Supercopa SEAT Leon sorozatokra, amelyek futamai 2010 során egyre több országban megjelennek.

Ezzel persze jelentősen esik a WTCC színvonala, mert kettőre csökken a gyári csapatok száma. A Chevrolet és a BMW marad, ugyanakkor utóbbi is már csak két autót indít. Mi magyarok pedig egy álommal leszünk vesztesek, a tehetségét már a WTCC-ben is megcsillogtató 2009-es SEAT Leon  Európa-kupa-bajnok Michelisz Norbi nem ül gyári SEAT-ba.

Legújabb Hírek

Hírdetés

Szólj hozzá


JoniPeti Topsite Free TopSite Topsites automatikus bannercsere program - Kontraszt Produkci�